Opinie o Nas
Producenci

Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start Joanna Anger Anna Piszczek

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 dzień
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 64,99 zł 65,00 zł 64.99
ilość szt.
Zyskujesz 64 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Alaantkoweblw
Kod produktu: AA2

Opis

Książka „Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start”

Współcześni, młodzi rodzice to rodzice poszukujący informacji, jak prawidłowo opiekować
się swoimi dziećmi, by zapewnić im zdrowy i jak najlepszy start w przyszłość. Ten trend
dotyczy każdej dziedziny wychowania: rozwoju motorycznego, intelektualnego,
emocjonalnego, a także diety.


Łatwy dostęp do wiedzy wydaje się być błogosławieństwem.

Tymczasem natłok sprzecznych informacji powoduje u młodych rodziców poczucie zagubienia. Jak z tylu różnych opcji
wybrać tę odpowiednią?
Ostatnie badania, które pokazują, że polskie dzieci tyją najszybciej w Europie.

World Obesity Federation alarmuje, że do 2030 roku otyłość będzie problemem prawie miliona dzieci w
naszym kraju.

Współczesna nauka pokazuje, jak ważne jest programowanie metaboliczne,
które zaczyna się już w łonie matki, a kolejnym ważnym jego elementem jest etap
rozszerzania diety.


Odpowiedzią na większość wątpliwości związanych z prawidłowym rozszerzaniem diety
jest nasza książka „Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start”.

To kompleksowa
pozycja dotycząca rozszerzania diety, która opiera się na najnowszych zaleceniach Polskiego
Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci z 2021roku.
Co znajdziesz w książce?

  •  Najbardziej aktualną wiedzę dotyczącą rozszerzania diety, opartą na najnowszych
    wytycznych Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci z
    2021roku
  • Odpowiedź na większość pytań i wątpliwości, które pojawiają się w
    trakcie rozszerzania diety.
  • Kompleksowe podejście do tematu rozszerzania diety: zalecenia, praktyczne porady,
    przepisy i wiele więcej.
  • Merytoryczne wskazówki oparte na wieloletnim doświadczeniu autorek
    w rozszerzaniu diety, wsparte opieką merytoryczną lekarza pediatry, neurologopedki
    oraz dietetyczki
  • ABC rozszerzania diety: kiedy zacząć? Jak rozpoznać gotowość
    dziecka do rozszerzania diety?
  • Kody QR wplecione w treść książki, dzięki którym możesz obejrzeć filmiki
    z rozszerzania diety dzieci autorek.
  • Porównanie metod rozszerzania diety.
  • Poradnik techniczny, który ułatwi wybór dobrych produktów, które są pomocne
    podczas rozszerzania diety.
  • Co, kiedy i jak podawać dziecku podczas rozszerzania diety?
  • Jak komponować posiłki dla dziecka?
  • W jaki sposób wybierać produkty do żywienia niemowląt?
  • W jaki sposób bezpiecznie podawać pierwsze posiłki?
  • Opis możliwych trudności podczas rozszerzania diety (w tym z wędzidełkiem,
    sensorycznych, w obrębie jamy ustnej, napięcia mięśniowego itd.).
  • Aż 50 przepisów na dania, które możesz podać już od pierwszych dni rozszerzania
    diety 

 

o pomysły na śniadania, obiady, kolacje, przekąski

o dania zdrowe, bezpieczne, proste i szybkie
o dania, które może zjeść cała rodzina
o wskazówki, jak danie podać niemowlakowi a jak starszym członkom rodziny
o każdy przepis otagowany informacjami: bez jajka, bez nabiału, bez mięsa, bez
glutenu
o specjalne tagi informujące o zawartości żelaza i wysokiej kaloryczności dania
o bogato ilustrowane zdjęciami

O autorkach.
Joanna Anger i Anna Piszczek
Kim jesteśmy? Jesteśmy pedagożkami, edukatorkami żywieniowymi, absolwentkami
psychodietetyki, a przede wszystkim od 8 lat autorkami bloga parentingowo-kulinarnego
alaantkoweblw.pl (300 UU miesięcznie) Jesteśmy również autorkami 4 bestsellerowych
książek kucharskich z przepisami dla niemowlaków, starszych dzieci i całych rodzin, które w
rankingu Empik każdego roku plasują się na wysokich miejscach sprzedaży („Alaantkowe
BLW”, „Nowe alaantkowe BLW”, „Rośniemy”, „Sezonowe”) oraz kilku e-booków z przepisami
i kursu on-line „Pierwsza Pomoc Dziecku”, a także ilustrowanej książki kucharskiej dla dzieci
„Gotuj z Alą i Antkiem” (self-pub). 4 września 2021r. zorganizowałyśmy I Ogólnopolską
Konferencję Rozszerzania Diety „Karmienie ma znaczenie” dla specjalistów oraz rodziców.

Parametry książki:

  • Tytuł: Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start
  • Autor: Joanna Anger, Anna Piszczek
  • Wymiary: 17 x 22cm
  • Oprawa: twarda
  • Liczba stron: 214 stron

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl