Dobry sen u dziecka
Zabawa w dom – czego dzieci się z niej uczą?
Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start Joanna Anger Anna Piszczek
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Książka „Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start”
Współcześni, młodzi rodzice to rodzice poszukujący informacji, jak prawidłowo opiekować
się swoimi dziećmi, by zapewnić im zdrowy i jak najlepszy start w przyszłość. Ten trend
dotyczy każdej dziedziny wychowania: rozwoju motorycznego, intelektualnego,
emocjonalnego, a także diety.
Łatwy dostęp do wiedzy wydaje się być błogosławieństwem.
Tymczasem natłok sprzecznych informacji powoduje u młodych rodziców poczucie zagubienia. Jak z tylu różnych opcji
wybrać tę odpowiednią?
Ostatnie badania, które pokazują, że polskie dzieci tyją najszybciej w Europie.
World Obesity Federation alarmuje, że do 2030 roku otyłość będzie problemem prawie miliona dzieci w
naszym kraju.
Współczesna nauka pokazuje, jak ważne jest programowanie metaboliczne,
które zaczyna się już w łonie matki, a kolejnym ważnym jego elementem jest etap
rozszerzania diety.
Odpowiedzią na większość wątpliwości związanych z prawidłowym rozszerzaniem diety
jest nasza książka „Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start”.
To kompleksowa
pozycja dotycząca rozszerzania diety, która opiera się na najnowszych zaleceniach Polskiego
Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci z 2021roku.
Co znajdziesz w książce?
- Najbardziej aktualną wiedzę dotyczącą rozszerzania diety, opartą na najnowszych
wytycznych Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci z
2021roku - Odpowiedź na większość pytań i wątpliwości, które pojawiają się w
trakcie rozszerzania diety. - Kompleksowe podejście do tematu rozszerzania diety: zalecenia, praktyczne porady,
przepisy i wiele więcej. - Merytoryczne wskazówki oparte na wieloletnim doświadczeniu autorek
w rozszerzaniu diety, wsparte opieką merytoryczną lekarza pediatry, neurologopedki
oraz dietetyczki - ABC rozszerzania diety: kiedy zacząć? Jak rozpoznać gotowość
dziecka do rozszerzania diety? - Kody QR wplecione w treść książki, dzięki którym możesz obejrzeć filmiki
z rozszerzania diety dzieci autorek. - Porównanie metod rozszerzania diety.
- Poradnik techniczny, który ułatwi wybór dobrych produktów, które są pomocne
podczas rozszerzania diety. - Co, kiedy i jak podawać dziecku podczas rozszerzania diety?
- Jak komponować posiłki dla dziecka?
- W jaki sposób wybierać produkty do żywienia niemowląt?
- W jaki sposób bezpiecznie podawać pierwsze posiłki?
- Opis możliwych trudności podczas rozszerzania diety (w tym z wędzidełkiem,
sensorycznych, w obrębie jamy ustnej, napięcia mięśniowego itd.). - Aż 50 przepisów na dania, które możesz podać już od pierwszych dni rozszerzania
diety
o pomysły na śniadania, obiady, kolacje, przekąski
o dania zdrowe, bezpieczne, proste i szybkie
o dania, które może zjeść cała rodzina
o wskazówki, jak danie podać niemowlakowi a jak starszym członkom rodziny
o każdy przepis otagowany informacjami: bez jajka, bez nabiału, bez mięsa, bez
glutenu
o specjalne tagi informujące o zawartości żelaza i wysokiej kaloryczności dania
o bogato ilustrowane zdjęciami
O autorkach.
Joanna Anger i Anna Piszczek
Kim jesteśmy? Jesteśmy pedagożkami, edukatorkami żywieniowymi, absolwentkami
psychodietetyki, a przede wszystkim od 8 lat autorkami bloga parentingowo-kulinarnego
alaantkoweblw.pl (300 UU miesięcznie) Jesteśmy również autorkami 4 bestsellerowych
książek kucharskich z przepisami dla niemowlaków, starszych dzieci i całych rodzin, które w
rankingu Empik każdego roku plasują się na wysokich miejscach sprzedaży („Alaantkowe
BLW”, „Nowe alaantkowe BLW”, „Rośniemy”, „Sezonowe”) oraz kilku e-booków z przepisami
i kursu on-line „Pierwsza Pomoc Dziecku”, a także ilustrowanej książki kucharskiej dla dzieci
„Gotuj z Alą i Antkiem” (self-pub). 4 września 2021r. zorganizowałyśmy I Ogólnopolską
Konferencję Rozszerzania Diety „Karmienie ma znaczenie” dla specjalistów oraz rodziców.
Parametry książki:
- Tytuł: Wszystko o rozszerzaniu diety i 50 przepisów na start
- Autor: Joanna Anger, Anna Piszczek
- Wymiary: 17 x 22cm
- Oprawa: twarda
- Liczba stron: 214 stron